Miért nem kell fejlesztő az Intranet bevezetéshez?

A legtöbb igény a rendszer úgynevezett testreszabásával is tökéletesen megvalósíható a SharePoint keretrendszer használatával. A SharePoint  széles körű lehetőségeket biztosít a felhasználók számára, sokrétű beállítási lehetősége lévén. Az InterWeb Solution tanácsadójának feladata, hogy a rendszer és az igények ismeretében a lehető legköltséghatékonyabb, legoptimálisabb megoldást adhassa az Ön vállalatának.

Akár a bevezetés során, akár a későbbi használat alatt felmerülhetnek olyan igényei a felhasználóknak,  amit nem, vagy csak bonyolult módon lehet megoldani a SharePoint alaprendszerrel. Ilyenkor kell mérlegelni a fejlesztés lehetőségét!

Végig kell gondolni, hogy az adott feladat megvalósításával mit nyerünk, mennyibe kerülne, milyen hatást gyakorolna a már kialakított intranet rendszer többi részére. A fejlesztő megfelelő instruálása, a szoftverfejlesztéshez kapcsolódó koordinálási feladatok ellátása szintén a tanácsadói szerepkörbe sorolható.

Ha fejlesztő helyett tanácsadóra bízza a bevezetést, az az alábbi előnyökre számíthat::

  • A fejlesztők hajlamosak azokat a feladatokat is programozással megoldani, ami egyébként a rendszer része, így Önnek ez plusz költség nélkül is járna!
  • A programozott részek nem dinamikusak, a testreszabással készült megoldások viszont azok! A SharePoint egyik legnagyobb előnye, hogy ha változik egy folyamat, vagy átalakításra szorul egy-egy rész, azt egy magasabb felhasználói szinten lévő munkatárs is át tudja állítani! A programozott részeket csak fejlesztővel van lehetősége módosíttatni. Így hosszú távon a testreszabott rendszer fenntartási költsége a tanácsadással történő bevezetés esetén alacsonyabb.
  • A programozók dolga a programozás, ezért pontos leírást kell készíteni a munkájukhozhoz. Így a fejlesztő cégek az első körben felmérést végeznek, laikus olvasó számára sokszor értelmezhetetlen dokumentációkat készítenek, a majd a fejlesztés végén az aláírt dokumentációra hivatkozva fogadtatnak el egy olyan rendszert, ami nem illeszkedik az Ön elképzeléseihez. Ön viszont kifizetheti a programozó, a projektvezető, a tesztelő és egyéb munkatársak munkadíját is. Ha nem elégedett az eredménnyel pereskedhet, vagy további költségeket ölhet abba, hogy a rendszer további fejlesztések árán átalakuljon. Ezzel szemben az InterWeb Solution tanácsadói a SharePoint rendszerben és vállalati ügymenetben is jártasak. A tanácsadási folyamat alatt minden bizonnyal kellőképpen megismerkedünk az Ön vállalatánál lévő munkafolyamatokkal, speciális igényekkel, így ha mégis arra kerül a sor, hogy egy-egy feladathoz programozni kell, és minket bíz meg a projektvezetéssel, azt fogja kapni, amire szüksége van!

Takarékos és gyors bevezetés, rugalmas megoldások! Ha Intranet bevezetés, akkor InterWeb Solution:  Mi adjuk a hátteret!